У Пекингу се отвара Музеј културе Великог канала

Крајем ове године у Пекингу ће бити отворен музеј, који представља културу Великог канала, са колекцијом од око 6.000 експоната везаних за Пекинг и древни канал.

Музеј Великог канала у Пекингу, који се назива и Источни огранак Музеја престонице, налази се у општинском административном центру Пекинга и има укупну површину од 99.700 квадратних метара, рекао је Фенг Хао, задужен за музејске збирке у Музеју престонице.

Нови музеј, који може да прими 6.000 посетилаца дневно, дизајниран је тако да интегрише елементе везане за бродове, једрење и воду, представљајући културу Великог канала.

Изложбени простор се састоји од основне, тематске и отворене изложбе, као и од неколико привремених изложбених целина. Помоћу дигиталне технологије, у делу отворене изложбе, посетиоци могу да доживе интерактивно искуство које одражава теме Пекинга и Великог канала, рекао је Фенг.

Са историјом дугом више од 2.500 година, Велики канал повезује Пекинг и Хангџоу у источној кинеској провинцији Џеђанг, и служио је као значајна транспортна артерија у древној Кини.