У југозападној провинцији Јунан отворен летњи базар

Кинески град Лиђанг, који је смештен у провинцији Јунан угостиће током летњег базара многобројне извођаче и туристе.

Базар је отворен у јулу, а на тргу у Старом граду, публици су се представили разноразни бендови. Они су извођењем народних песама привукли пажњу окупљених туриста, који су уживали у опуштајућој музици.

Иновативни туристички производи и искуства попут извођења народних песама подигли су атмосферу летњег туристичког базара у граду Лиђанг. Од почетка јула, ова популарна туристичка дестинација привукла је у просеку око 170.000 туриста дневно, каже Јин Љангћин, заменик директора општинске управе за културу и туризам Лиђанга, који је предвидео да ће број туриста током летњих празника значајно порасти у односу на претходних неколико година.

Лиђанг је последњих година, константно представљао нове производе за подстицање туризма.

Као пример може да послужи планина Јулунг, прекривена снегом и богата биљним и животињским светом. Град је инспирисан богатствима ове планине осмислио серију разних туристичких програма прилагођених различитим укусима посетилаца. У овој туристичкој понуди може се наћи посматрање изласка сунца на снежној планини, истраживања биљака, као и гледање звезданог неба.

У циљу обогаћивања туристичког искуства, осмишљене су и бројне туристичке атракције које повезују туризам са пољопривредом. Туристи заинтересовани за ове атракције могу се одлучити, на пример да лове рибу, беру воће у воћњацима, праве колаче од цветова руже док истовремено уживају у природном пејзажу округа Гученг и округа Иулонг.

У међувремену, Лиђанг је увео разна туристичка путовања, попут студијског, породичног, као и путовања по мери како би се испратили променљиви захтеви тржишта. Туристи који изаберу студијско путовање у Лиђанг ће заједно са туристичким водичем током једнодневне посете обићи села локалне етничке групе Наси, где ће имати прилику да испробају традиционалну одећу ове етничке мањине, као и да уче језик, кувају или уживају у традиционалном плесу.

Лиђанг предузима планиране мере за побољшање туристичких услуга и управљања живописним местима како би се створила пријатна атмосфера за одмор туриста овог лета.