Прва станица за пуњење електричних возила са мобилним уређајем за складиштење података

Крајем септембра у провинцији Хенан у централној Кини пуштена је у рад демонстрациона станица за пуњење електричних возила са мобилним уређајем за складиштење података.

Покрајина је први пут опремила јавну станицу за пуњење електричних возила мобилним складиштем.

Станица коју је изградила Државна електропривредна мрежа Хенан са преко 6,3 милиона јуана, изградила је један вод од 10 кВ, три трансформатора од 630 кВА и 15 пуњача за пуњење, који могу истовремено да пуне 30 електричних возила. Ова станица за пуњење је такође опремљена једним возилом за складиштење енергије од 460кВх, које може пунити 10 возила за 30 минута.

Последњих година, Електропривреда Хенан континуирано проширује своје услуге пуњења електричних возила (ЕВ) и замене батерија како би боље помогла Хенанову трансформацију енергије са ниским садржајем угљеника и еколошки развој. Тренутно 107 округа у покрајини има своје станице за пуњење, а услуге пуњења електричних возила могу да пруже и сва сервисна подручја која се налазе уз магистралне путеве у провинцији.

Од почетка ове године компанија је уложила око 200 милиона јуана у изградњу станица за пуњење. До краја септембра завршено је укупно 120 нових пунионица и пројеката проширења дуж аутопутева. У јулу је такође покренула једну станицу за пуњење за тешке камионе.

Тренутно, компанија за електроенергетску мрежу изводи пројекте проширења на 17 градских јавних станица за пуњење електричних возила и гради 5 демонстрационих станица на нивоу округа, од којих би све требало да буду завршене и пуштене у рад до краја новембра.