Пројекти вредни 3,5 милијардe долара на Форуму иновација Пуђанг

На Форуму иновација Пуђанг 2023 у Шангају, глобална платформа за усклађивање технологије понудила је пројекте за усклађивање иновација у вредности од 25 милијарди јуана (око 3,5 милијарди америчких долара).

Преко 2.000 предузећа пријавило је 3.381 иновационих пројеката отворених за технолошку сарадњу са научним тимовима или истраживачким институтима, саопштили су организатори Форума, који је у недељу званично отворен у Шангају.

„Најсавременије технологије мењају клиничку медицину, а ми смо овај пут објавили преко 10 захтева за иновације фокусирајући се на области као што су интерфејс мозак-компјутер и вештачка интелигенција“, рекао је Џанг Лихунг, виши извршни директор компаније МикроПорт, која се бави производњом медицинских уређаја са седиштем у Шангају.

Према речима Чен Хунгкаја, званичника Шангајске комисије за науку и технологију, Форум иновација Пуђанг по први пут је покренуо глобалну конференцију ризичног капитала која ће се фокусирати на три сектора биомедицине, вештачке интелигенције и напредне производње.

Конференција је окупила преко 1.000 пројеката из области предузетништва, преко 500 инкубационих организација и више од 200 инвестиционих институција из целог света.

Форум за иновације у Пуђангу 2023 под називом „Екосистем отворених иновација: иновација за глобално повезивање“, заједнички спонзоришу Министарство науке и технологије и општина Шангај.