Порастао број путничких путовања

Министарство саобраћаја саопштило је у четвртак да је укупан број путничких путовања у Кини забележио снажан раст прошлог месеца.

Портпарол министарства Суен Венђен рекао је на конференцији за новинаре да је међурегионални путнички саобраћај у земљи порастао за 50,2 одсто на годишњем нивоу на 5,34 милијарде.

Међу свим врстама транспорта предњачила су путовања цивилним ваздухопловством, која су у октобру порасла за 252 процента на годишњем нивоу, затим железницом 194,1 одсто и пловним путевима 117,3 одсто, док су друмска путовања порасла за 44 одсто, рекао је Сун.

У октобру је комерцијални теретни саобраћај повећан за 11,7 одсто на годишњем нивоу на 4,82 милијарде тона, док је проток терета у кинеским лукама порастао за 8,1 одсто на 1,49 милијарди тона, додао је портпарол.

Улагања у основна средства у транспорту достигла су 3,23 трилиона јуана (око 453,58 милијарди америчких долара) од јануара до октобра, што представља раст од 4,3 одсто на годишњем нивоу.

Ово је поставило чврсту основу за постизање годишњег циља улагања и пружило снажну подршку услугама за промовисање укупног економског опоравка, рекао је Сун.