Одржана промотивна турнеја првог Кинеског међународног сајма ланца снабдевања

У Лондону је у среду одржана промоција првог Кинеског међународног сајма ланца снабдевања (КМСЛС).

Овом догађају је присуствовало око 140 представника британских и кинеских пословних удружења, предузећа и медијских организација.

Сајам, који ће се одржати у Пекингу између 28. новембра и 2. децембра 2023. године, биће прва светска изложба на националном нивоу посвећена ланцима снабдевања. Бао Линг, министар кинеске амбасаде у Уједињеном Краљевству рекао је учесницима да се на тај начин ствара нова јавна платформа за глобалне напоре и промовисање стабилног и несметаног функционисања индустријских и ланаца снабдевања за економски раст,

Бао је позвао британске компаније да у потпуности искористе КМСЛС и да истраже могућности за сарадњу, поделе раст дивиденди Кине и прошире простор за пословање тамо.

Шерард Каупер-Колс, председавајући Кинеско-британског пословног савета, након што је срдачно поздравио окупљене, рекао је да подржава сајам и да ће са ентузијазмом предводити делегацију Велике Британије која ће учествовати на сајму.

„Оно што радимо је борба против сила незнања и деглобализације, водећи рачуна да свет остане повезан економски, комерцијално и културно у интересу свих наших људи“, рекао је Каупер-Коулс.

На планираној изложбеној површини од преко 100.000 квадратних метара, КМСЛС у Пекингу ће имати пет ланаца снабдевања, а то су: паметна возила, зелена пољопривреда, чиста енергија, дигитална технологија и здрав живот, а имаће и изложбени простор за услуге ланца снабдевања, рекао је Ју Ђенлунг, потпредседник Кинеског савета за промоцију међународне трговине (КСПМТ).

Џек Пери, председник „Јанг Ајс брејкерс“ организације, која је део Групног клуба 48 (непрофитне организације са седиштем у Лондону посвећене промовисању билатералне трговине између Кине и Уједињеног Краљевства) и главни извршни директор фирме Лондон Експорт Корпорејшн, рекао је да су напори и акције КСПМТ-а показали да „је Кина заинтересована да истражи и реши проблеме које видимо пред собом, уместо да затвара врата.“

„Без брзих, поузданих и разумних ланаца снабдевања, неће бити посла који треба обавити“, рекао је Пери.