Нови пут свиле у међународној стварности која се динамично мења

Пословни форум ПАИХ одржава се 4-5. септембра у Варшави. Ово је међународни догађај који организује Пољска агенција за инвестиције и трговину (ПАИХ, пољ. Polska Agencja Inwestycji i Handlu) за сектор малих и средњих предузећа и њене партнере – представнике региона и развојних институција.

Мото овогодишњег Форума је: „Извоз почиње овде“.

Ово је простор за предузетнике који желе да се развијају и траже нова решења и идеје. Посебно за оне који планирају или су већ почели да се шире на страна тржишта.

Пословни форум ПАИХ је јединствена прилика за лично упознавање са стручњацима, који долазе са преко 70 иностраних тржишта, добијете практична знања и пословне контакте.

Тема једног од панела била је иницијатива „Појас и пут“ (БРИ).

Иницијатива „Појас и пут“, пројекат који је најављен 2013. године, остаје један од најпрепознатљивијих политичких и економских пројеката актуелних кинеских власти. Каква је његова ситуација после 10 година, шта је уз његову помоћ постигнуто и какве могућности нуди Пољској и земљама Европске уније? Дискусија око БРИ-а послужиће као полазна тачка за разговоре о специфичностима економске сарадње са Средњим краљевством, идентификацији проблема у трговини са Кином и перспективама са којима се бизнис суочава у динамично променљивој међународној стварности.