Недеља кинеског филма у Тел Авиву

Недеља кинеског филма 2023 одржана је У Тел Авиву.

У Кинеском културном центру у Тел Авиву приказани су кинески филмови попут филмова Музичар, Господин без проблема, Опроштај са сиромаштвом, Чувар острва, Унук из Америке и Права љубав. Према речима Ши Јуевена, директора центра, ови филмови представљају кинеску историју или друштво кроз различите аспекте и одражавају богат духовни свет кинеског народ

Обраћајући се на церемонији отварања, Љу Сунг, отправник послова у кинеској амбасади, изразио је наду да ће тај догађај проширити знање израелског народа о развојним достигнућима Кине, кинеском друштву и култури, ојачати пријатељство између два народа и промовисати културну размену и сарадњу.

„Данас се окупљамо да прославимо фантастичан свет кинеских филмова и њихових прича које су дотакле срца публике широм света. Филмови су постали огроман извор инспирације, осветљавајући лепоту и сложеност људског живота,“ рекла је Нурит Тинари, шефица Канцеларије за културну дипломатију израелског Министарства спољних послова.

„Као две нације богате историјом и иновацијама, имамо сјајну прилику да сарађујемо на пројектима који не само да ће одушевити публику, већ ће јој понудити и прозор у наше јединствене културе“, додала је она, изразивши наду да ће будућа сарадња две земље у аудиовизуелној индустрији наставити да се развија.