Културно наслеђе помаже економији заснованој на нематеријалном културном наслеђу да напредује

Градски округ у Цаоџуангу у источној кинеској провинцији Шандунг, очигледно има користи од локалне економије засноване на нематеријалном културном наслеђу (ИЦХ).

Тренутно у округу постоји чак 3.600 продавница које продају карактеристичне производе везане за ИЦХ, зарађујући укупно око 1.558 милијарди јуана годишње и помажу округу да извуче више од 120 локалних домаћинстава из сиромаштва.

Са 135 ИЦХ програма и 41 ИЦХ наследником тренутно, округ је организовао локална предузећа ИЦХ производа и наследнике да учествују у разним активностима промоције и продаје, укључујући такмичења туристичких производа, изложбе и фестивале у различитим местима Кине.

Дистрикт је организовао и друге маркетиншке активности за ИЦХ производе да уђу у школе, сликовите области, стамбене заједнице и рурална подручја, као и активности промоције инвестиција како би побољшао популарност локалних ИЦХ производа.

Карактеристичан елемент нематеријалне културне баштине Цаоџуанг је резбарење орахове љуске. Захваљујући изванредним уметницима који су генерацијама брусили своје умеће, од љуске ораха настају реалистични радови који приказују воће, инсекте и биљке.