Компанија Алибаба Клауд покреће дигиталну лабораторију у Јапану

Алибаба Клауд (Alibaba Cloud), огранак за рачунарство у облаку кинеског интернет гиганта Алибаба, најавио је у уторак покретање лабораторије за дигиталну трансформацију у Јапану у настојању да сарађује са локалним предузећима на убрзању дигитализације.

Лабораторија, која је углавном усмерена на локалну малопродају и логистику, има за циљ заједнички развој иновативних индустријских решења.

Алибаба Клауд са својим технолошким партнерима ће члановима програма обезбедити ресурсе као што су рачунарство у облаку, услуге вештачке интелигенције и знање из индустрије.

„Одушевљени смо сарадњом са водећим компанијама у Јапану како бисмо подржали дигиталну трансформацију (енг. DX) и трансформацију искуства (енг. EX) у свим секторима кроз ову нову иницијативу“, рекао је Јуник Сонг, државни менаџер фирме Алибаба Клауд Интелиџенс у Јапану.

Први чланови лабораторије су јапанска компанија за некретнине Токју Ленд Корпорејшн и компанија за одећу ТСИ Холдингс. Компаније, укључујући јапански студио за игре ЈП Гејмес и фирма за стриминг уживо ЛаЛа Стејшн из Јужне Кореје, придружиће се као технолошки партнери како би члановима пружили своју технолошку експертизу.

Лабораторија, којој се локална предузећа могу придружити бесплатно, сада је отворена за пријаве. Алибаба Клауд очекује да ће више од 60 локалних учесника учествовати у пројекту до краја ове године.