Кинески новогодишњи шоу у којем је учествовао Слободан Тркуља има дупло више прегледа него што Земља има становника

Слободан Тркуља, који већ годинама ужива велику популарност у Кини, оборио је светски рекорд наступом у оквиру најгледанијег шоуа на планети, на гали Пролећног Фестивала на телевизији ЦЦТВ емитованом у новогодишњој ноћи.

Наступ је уживо и путем интернета погледан тада више од 11 милијарди пута, а број прегледа и даље расте! По званичним подацима Чајна Медиа Груп, снимак тренутно има 16 милијарди и 216 милиона прегледа!

Слободан Тркуља представио је Србију песмом Тамо далеко у пратњи кинеске и светске пијанистичке звезде, славног Ланг Ланга. У програму састављеном од највећих кинеских звезда, попут филмског мегастара Џекија Чена и бројних уметника, Тркуља је наступио у ударном термину пред поноћ и тиме ушао у историју као најгледанији српски уметник!

ЦЦТВ, највећа телевизијска станица на свету, чији је новогодишњи гала шоу већ држао Гинисов рекорд по гледаности, 21. јануара је оборила све светске рекорде гледаности!

„Кинески новогодишњи шоу у коме сам учествовао, тренутно има дупло више прегледа него становника на Земљи! Ово може само Кина! Неизмерно сам захвалан на директном позиву ЦЦТВ-а, највеће ТВ станице на свету, да учествујем у њиховом новогодишњем програму и представљам Србију!

Њихов позив је доказ велике љубави и поштовања како према нашој култури и традицији тако и према мом раду. Од првог концерта који смо имали у Кини са Балканополисом, сањао сам да једног дана на најгледанијем програму у Кини представим Србију. Мој најлепши сан се остварио и то у ноћи кад се исписивала историја! Захвалан сам Богу што сам добио прилику да будем део овог спектакла.

Ово је историјски успех и за нашу Србију и за мене као уметника. Шаљем велику захвалност екипи телевизије ЦЦТВ јер годинама извештава и прати моју каријеру, од првог концерта са Балканополисом у Кини до Кинеског фестивала светла, прославе кинеске Нове године у Србији, која се на моју иницијативу већ пету годину заредом организује уз “Балканополис центар за модерну традицију”, изјавио је Слободан Тркуља.

Више од 1.000 медија из 173 земље и региона је преносило галу Пролећног Фестивала уживо за дочек Лунарне Нове године, 21. јануара ове године.

Кејбл њуз нетворк (Си-Ен-Ен) и даље наставља да емитује рекламе за галу Пролећног Фестивала на својим регионалним каналима и на својој веб страници, досежући више од 395 милиона претплатника широм света.

Ана Илић, виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам која предводи тим националне платформе Србија ствара изјавила је: „Изузетно смо поносни на овај огроман успех нашег познатог уметника и креативног амбасадора који већ годинама успешно и темељно гради своју каријеру како у земљи тако и широм света. Након веома запаженог наступа на фестивалу у Дубаију у оквиру светске изложбе и велике турнеје у Холандији, наступ на најгледанијем шоу програму на свету је невероватан успех и сјајан почетак још једне креативне године како за Слободана и Балканополис, тако и за нашу музичку индустрију и њену промоцију у свету на којој у оквиру платформе Србија ствара пуно радимо.”

Поред Србије коју је представљао Слободан Тркуља, учествовали су и уметници из земаља Појас и Пут иницијативе као што су Аргентина, Грчка, Индонезија, Нови Зеланд, Танзанија, Казахстан, Египат и Пакистан.

Извор: https://www.danas.rs/kultura/kineski-novogodisnji-sou-u-kojem-je-ucestvovao-slobodan-trkulja-ima-duplo-vise-pregleda-nego-sto-zemlja-ima-stanovnika/

Фото: Марко Цветковић