Кинески међународни сајам трговине услугама (ЦИФТИС)

Предстојећи Кинески међународни сајам трговине услугама (ЦИФТИС) пружиће солидну платформу за представљање неких иновативних пројеката за подстицање висококвалитетне међународне трговине.

Селчук Чолакоглу, директор Турског центра за азијско-пацифичке студије са седиштем у Анкари, недавно је у интервјуу за медијску агенцију Синхуа, рекао да ће ЦИФТИС помоћи у обликовању будућности неколико индустрија, укључујући неутралност угљеника, вештачку интелигенцију (ВИ) и метаверзум.

„За одрживи развој, зелени развој је постао веома важан, тако да се сајам такође фокусира на зелени развој за стварање нулте емисије угљеника посебно за производњу“, рекао је Чолакоглу. „У том погледу, главна агенда сајма о зеленом развоју је такође важна за стварање одрживијег развоја у глобалној економији уопште.

Такође се очекује да ће се ЦИФТИС фокусирати на нове развоје у ВИ и метаверзуму и на њихове интеграције у различитим секторима, рекао је Чолакоглу.

Вештачка интелигенција је постала главна тема привредних активности, јер је створила многа нова, креативна поља производње или трговине, која постају све популарнија.

Експерт је навео и да је Кина дала огроман допринос постпандемијском опоравку глобалне економије и њеном развоју.

„Кина такође пролази кроз трансформацију како би постигла већи потенцијал за високотехнолошку производњу и трговину са већом додатном вредношћу“, рекао је он.

Овогодишњи ЦИФТИС, један од највећих и најсвеобухватнијих светских сајмова услуга, биће одржан у Пекингу од 2. до 6. септембра под темом „Отвореност води ка развоју, сарадња ствара будућност у којој сви добијају“.

Очекује се да ће ове године ЦИФТИС као домаћин обухватити 202 различита догађаја, укључујући форуме, преговоре и самите.