Кинеске ауто-компаније освајају АутоВижион награде на сајму аутомобила у Минхену

Глобална церемонија додела награда АутоВижион Чајна (AutoVision China) одржана је у уторак на дан отварања сајма аутомобила ИАА Мобилити 2023 (IAA Mobility 2023).

Кинеске аутомобилске компаније БИД (BYD), ГАЦ (GAC), Зикр (Zeekr) и Липмотор (Leapmotor) освојиле су награде за највреднији бренд године на овој додели.

Освајање оваквих награда по први пут током једног од највећих и најважнијих светских догађаја мобилности – ИАА Мобилити представљала је велику прекретницу за кинеске аутомобилске брендове који су успешно ушли на међународно тржиште.

Након церемоније доделе награда, Ли Џенђинг, економски саветник кинеске амбасаде у Немачкој, Јан Хекман, шеф ИАА при удружењу немачке аутомобилске индустрије (ВДА) и Александар Камел, председник међународног фестивала АутоВижион авордс (AutoVision Awards), као и Љу Јен, заменик генералног секретара кинеске асоцијације произвођача аутомобила и Ши Ђенхуа, заменик генералног секретара истраживачког центра за индустрију електричних возила Кина ЕВ100 окупили су се са другим награђиваним представницима и гостима из разних земаља како би поделили ставове и разговарали о иновативном развоју зелене мобилности.

Јан Хекман је приметио да се аутомобилска индустрија суочава са променама без преседана и да нико не може да преживи без подршке друштва. Помагањем једни другима могу се пронаћи начини да мобилност буде ефикаснија, безбеднија, брза и еколошки прихватљивија.

Александар Камел, председник међународног фестивала АутоВижион авордс сматрао је да је АутоВижион авордс платформа за глобални приказ аутомобила, иновације и размену идеја, која тежи да пружи најбољу услугу за будућу мобилност.

Чен Јонг, председник АутоВижион Чајна, рекао је да кинески аутомобилски брендови треба да уче из светских напредних искустава у управљању брендовима, интегришући се у међународно тржиште и обезбеђујући свету чиста и еколошки прихватљива нова енергетска возила како би задовољила потребе људи за мобилношћу.

Основане 1993. године, АутоВижион авордс су најважније међународне награде за креативну аутомобилску визију представљене на сајму ИАА у Минхену (претходни домаћин је био Франкфурт) и подржане од стране ВДА.