Интензивнија сарадња Општине Рума и Амбасаде Кине у области културе

Председница Општине Рума Александра Ћирић угостила је данас у Градској кући у Руми саветника за културу Амбасаде Народне Републике Кине, господина Сју Хонга.

Састанку у Градској кући присуствовали су заменица председника Општине Рума, Биљана Поповић Јовановић, директор Завичајног музеја Рума, Урош Николић и виши кустос Завичајног музеја Рума, Снежана Јанковић.

Сарадњом између Завичајног музеја Рума и Одељења за културу при Амбасади Народне Републике Кине остварени су одлични резултати на културном плану. Иако је сарадња прекинута због епидемије, Општина Рума и Завичајни музеј Рума су веома заинтересовани за наставак и јачање културне сарадње и комуникације са Амбасадом НР Кине.

„У периоду од 1997. до 2018. наши суграђани су имали прилику да виде преко 50 програма који су били одрзани у сарадњи са Одељењем за културу при Амбасади Народне Републике Кине. Због тога смо изузетно заинтересовани да обновимо ову значајну сарадњу, која је од великог значаја не само за нашу општину, већ и за сарадњу наше две дрзаве”, истакла је председница Ћирић.

„Господин Сју Хонг је показао спремност за наставак културне сарадње, а сигурни смо да ће она у будућности бити још јача”, поручила је председница Ћирић.

Извор: https://vojvodinauzivo.rs/intenzivnija-saradnja-opstine-ruma-i-ambasade-kine-u-oblasti-kulture/