Финска дочекује кинеске туристе

Кинеско министарство културе и туризма недавно је издало обавештење којим се националним туристичким агенцијама и онлајн туристичким компанијама дозвољава да организују групне излете и нуде пакете „лет + хотел“ за кинеске држављане у трећој групи одабраних земаља и региона, укључујући Финску.

Давид Ву, директор Грејтер Чајна у Визит Финланд, рекао је у недавном писаном интервјуу за новинску агенцију Синхуа да је узбуђен због одлуке Кине да поново отвори групни туризам у Финској.

Ву је поздравио овај развој догађаја и рекао да види значајан потенцијал за сарадњу између две земље у сектору туризма.

„Кина, као друга по величини светска економија, игра виталну улогу у развоју глобалног туризма. Свесрдно поздрављамо кинеске туристе да посете Финску у наредним месецима“, рекао је Ву.

Он је истакао да је Финска популарна дестинација за кинеске туристе, посебно за оне који путују током зиме. Северна светлост, Деда Мраз и ледени хотели привукли су бројне кинеске туристе.

Ву је рекао да верује да изгледа обећавајуће будућност сарадње ове две земље, како у туризму и цивилном ваздухопловству, тако и у културној размени.

Са обнављањем групног туризма, очекује се да ће туристичка сарадња између Финске и Кине постати активнија, пружајући више могућности за међусобне посете унапређујући међусобно разумевање и културну размену између две нације.

Како би привукао више кинеских туриста, Визит Финланд планира да путем друштвених медија повећа видљивост туристичких атракција земље и да промовише сарадњу између финских туристичких агенција и кинеских туристичких трговинских партнера, као и кроз догађаје и изложбе.

Визит Финланд је део званичне владине агенције Бизнис Финланд, која се бави промоцијом трговине и инвестиција.