Фестивал лотоса у округу Нанчанг

У округу Нанчанг (зона економског и технолошког развоја Сјаолан), у источној кинеској провинцији Ђангси, недавно је завршен 7. Економски, трговински и културни фестивал Лотус.

Овај свеобухватни догађај, који је трајао три месеца, обухватио је преко 40 активности, од културних догађаја и туристичких атракција до пословних догађаја као што су церемоније потписивања уговора, пословна повезивања и инвестициони симпозијуми.

На завршној церемонији потписана су укупно 24 пројеката, укључујући 17 пројеката у секундарној индустрији и седам у услужном сектору, укупне вредности уговора од 13,35 милијарди јуана (око 1,83 милијарде америчких долара) и 3,45 милијарди јуана, респективно. Очекује се да ће пројекти који спадају у различите индустрије, као што су аутомобили и делови, органска храна, биомедицина, производња паметне опреме, полупроводници и интегрисана кола и паметна логистика, подстаћи успостављање модерног индустријског система у округу.

Жупанијски туризам је такође добио на замаху захваљујући фестивалу. Током фестивала, округ је привукао укупно 10,718 милиона туриста, остваривши свеобухватан приход од туризма од 7,749 милијарди јуана и доприневши са 32,7371 милиона јуана средстава подршке културним туристичким знаменитостима.

Зона економског и технолошког развоја Сјаолан у округу Нанчанг, једној од три развојне зоне на националном нивоу града Нанчанга, налази се у центру главног урбаног подручја Нанчанга и повезана је са обе вертикалне артерије Кине, железничком пругом Пекинг-Ковлун, и хоризонталном артеријом брзе пруге Шангај-Кунминг.