ЦИИЕ олакшава предузетницима приступ кинеском тржишту

„Шесто издање ЦИИЕ, које ће се одржати од 5. до 10. новембра у Шангају, непоколебљиво је сидро за глобалну економску стабилност, након глобалног поремећаја изазваног пандемијом ЦОВИД-19 и све већом неизвесношћу“, рекао је Костантинос Берхутесфа Костантинос, професор јавне политике на Универзитету Адис Абеба у Етиопији.

Кинески међународни сајам увоза (ЦИИЕ) нуди извозницима из целог света повољне могућности да приступе огромном кинеском тржишту, рекао је етиопски стручњак.

„Кина сада покушава да развије веома отворен приступ својим тржиштима. Са повећањем кинеске потрошње, ЦИИЕ пружа могућности предузећима, посебно онима са глобалног југа, да извозе своје производе у Кину“, рекао је стручњак.

Као први светски сајам увоза, ЦИИЕ је створио међународне платформе за иностране набавке, промоцију инвестиција, међуљудску размену и отворену сарадњу, што је изазвало велики ентузијазам свих страна.

Кина пружа „једнаке могућности“ предузећима са глобалног југа, а ЦИИЕ посебно служи као „мост за повезивање“ и за истраживање кинеског тржишта и кинеске економије у експанзији, рекао је Костантинос.

„Захваљујући овом сајму, компаније са афричког континента, Латинске Америке и Јужне Азије научиће како могу да извозе у Кину и који материјали су потребни кинеским компанијама, а током овог сајма отвориће се прилике за кинеске, као и светске компаније да потпишу уговоре за увоз производа у Кину“, рекао је он.

Костантинос је рекао да ће Кина кроз ЦИИЕ поделити економску дивиденду коју је добила од свог „феноменалног“ економског раста са остатком света, са посебним нагласком на свет у развоју.

Костантинос је нагласио да је Кина посвећена сарадњи са остатком света, у којој су сви на добитку.

„Преко Кинеског међународног сајма увоза, Кина нуди остатку света могућност да производи у својој земљи и извози у Кину“, рекао је Костантинос.