Четврти самит о развоју у Ђангјину

У источној кинеској провинцији Ђангсу, у граду Ђангјин, 28. октобра одржан је Четврти самит о развоју Ђангјин, као и Симпозијум о економској и трговинској сарадњи Ђангјин 2023. Том приликом потписано је 217 пројеката који укључују укупну инвестицију од преко 100 милијарди јуана.

Пројекти који покривају нову енергију, интегрисана кола, биомедицину, нове материјале, дигиталну економију и друге области ће узети активно учешће у промовисању нове индустријализације Ђангјина.

Фокусирајући се на врхунску, интелигентну и зелену индустријску трансформацију, Ђангјин наставља да убрзава нову индустријализацију.

Ђангјин има за циљ да постигне напредак у привлачењу инвестиција у четири стратешке индустрије у настајању, укључујући нову енергију, интегрисана кола, врхунску опрему и биомедицину, рекао је Тан Хајпинг, шеф Бироа за индустрију и информационе технологије Ђангјина.

Познат као „први округ у кинеској производној снази“, Ђангјин има пословно окружење, које је веома привлачно за висококвалитетне нове индустријске пројекте у земљи и иностранству. БЕКАЕРТ, једна од првих белгијских страних компанија у Кини, настанила се у Ђангјину пре више од 30 година, уложивши укупно преко милијарду евра, успостављајући једину потпуно функционалну главну базу у Кини.

Бруто домаћи производ (БДП) Ђангјина, у 2022. години, достигао је 475,418 милијарди јуана, заузимајући друго место међу градовима на нивоу округа у Кини.