Ажуриран званични сајт иницијативе „Појас и пут“

У четвртак је званично покренут портал иницијативе „Појас и пут“, под називом „Белт енд Роуд Портал“ (БРП): https://eng.yidaiyilu.gov.cn.

Недавно ажурирани портал на кинеском и енглеском језику нуди оригиналне садржаје, детаљне информације и практичне услуге. Поред тога могу се наћи ексклузивне рубрике, пружа богатије податке и информационе ресурсе и омогућава приступ практичнијим и ефикаснијим пословним услугама.

У настојању да задовољи потребе домаћих и иностраних корисника, нова верзија портала укључује ажурирањe изгледа, дизајна и функцијe странице, додавање тематских одељака, мултимедијалних извештаја и специфичних услуга.

Прослављајући десету годишњицу иницијативе „Појас и пут“, за недавно ажурирање БРП-а коришћени су велика количина података (Биг дата) и технологије вештачке интелигенције за побољшање квалитета, флексибилности и применљивости веб-сајта, чинећи га интелигентним порталом оријентисаним на кориснике услуга.

Под надзором Центра за промоцију иницијативе „Појас и пут“, БРП заједнички воде Национална комисија за развој и реформу (НКРР) и новинска агенција Синхуа, а кодомаћини су кинеска служба економских информација која је повезана са Синхуом и Државни информативни центар који је повезан са НКРР.