Јишуеј у источној Кини повећава напоре да побољша међународну комуникацију

Недавно је група од преко 20 наставника и студената са Универзитета Џеда, у Саудијској Арабији, посетила град Лињи, у округу Јишуеј у источној кинеској провинцији Шандунг, како би се упознала са кинеском културом у летњем кампу, који је покренут на иницијативу Нормалног универзитета из Шандунга (Shandong Normal University).

Након обиласка локалних сликовитих места, наставници и ученици обишли су чајну башту у којој су искусили чајну церемонију, укључујући брање, пржење и дегустацију чаја.

Страни наставници и ученици истакли су да су доживели незаборавна искуства, која ће им помоћи у бољем разумевању кинеске културе.

Висока школа за међународно образовање, при Нормалном универзитету у Шандунгу, потписала је оквирни споразум о сарадњи са локалним предузећем за производњу чаја у округу Јишуеј, а недавно су заједно успоставили и базу за студентску праксу.

Од потписивања споразума прошлог августа, компанија је омогућила странцима који студирају у Кини да разумеју кинеску културу чаја и уживају у прелепим сеоским пејзажима, рекао је Ма Маосјанг, декан Високе школе за међународно образовање, додајући да је заједничка изградња практичне наставне основе ново поглавље у области сарадње универзитета са предузећима и да је у служби руралне ревитализације.

Округ Јишуеј придаје важност преношењу традиционалне кинеске културе и користи могућности међународне комуникације да промовише културу Ћилу и прелепе туристичке ресурсе провинције Шандунг у иностранству.

У следећем кораку, округ Јишуеј ће истражити шире пројекте размене у области културе, талената, науке и технологије, ојачати спољну комуникацију и тежити обостраној користи и исходима од којих сви добијају.

Ћилу је историјски важно место рођења кинеске цивилизације. Односи се на краљевства Ћи и Лу, у данашњем Шандонгу, пре оснивања династије Ћин (221-207. п.н.е.) и сматра се интеграцијом Ћи и Ли културе.

Ћилу култура се формирала у пролећном и јесењем периоду, а конфучијанизам, чији су представници Конфучије и Менције, настао је у краљевству Лу. Краљевство Ћи је усвојило локалну домородачку културу, односно Донгји културу и наставило даљи развој.

Ћи културу карактерише утилитаризам са нагласком на иновације, док је Лу култура обраћала пажњу на етику уз поштовање традиције. Након година развоја, постепена интеграција две културе резултирала је културом Ћилу.

Ћуфу, историјски град у југозападном Шандонгу, је родни град Конфучија.

Покрајина Шандунг је посвећена развоју различитих програма размене и комуникације како би се традиционална кинеска култура представила широј јавности. Основане су различите платформе укључујући мрежу академије Нишан и едукацију засновану на конфучијанизму како би се проширила свест о древним кинеским културама.